3 asiaa, miksi itsensä hyväksyminen ja rakastaminen on tärkeää

Päivitetty: 4. jouluk. 2020

Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on enemmän, kuin vain sanat.Minulla meni pitkään, ennen kuin opin rakastamaan itseäni. Olin oppinut lapsuudessani, että minun tunteeni ja mielipiteeni eivät ole tärkeitä ja pääasia on vain olla kiltti. Tämä vaikutti ihmissuhteisiini ja vedin puoleeni minua vahingoittavia suhteita.


Tällä matkalla menetin monta vuotta elämästäni, kun yritin saada toisen rakastamaan minua ja hyväksymään minut sellaisena kuin olen. Siedin aivan liian pitkään todella huonoa kohtelua, kunnes 17-vuoden jälkeen löysin voiman lähteä huonosta suhteesta kohti uutta elämää.


Itsensä rakastaminen on lähtökohta kaikelle. Kun opit tuntemaan oman arvosi ja hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, tapahtuu seuraavia asioita;


1. Et hyväksy mitään muuta kuin parasta elämääsi. Ei enää sinua hyväksikäyttäviä suhteita ja tilanteita.

2. Uskot omiin mahdollisuuksiisi elämässä. Kykenet näkemään itsesi totuudellisesti huomioiden sekä heikkoudet että vahvuudet. Kykenet vahvistamaan heikkouksiasi ja työskentelemään vahvuusalueillasi. Tunnet itsesi ja voit luottavaisesti ottaa riskejä ja mennä kohti uutta.

3. Uskallat alkaa asettamaan rajoja ja sanomaan ei niille asioille, joille ei ole tilaa elämässäsi. Tämä on iso asia varsinkin liian kilteille ihmisille, jotka ovat tottuneet kävelemään itsensä yli eivätkä ole kuunnelleet omia tunteita.


Itsensä rakastamisen työkaluja voit löytää paljon kuuntelemalla YouTubesta podcasteja;( esim. Stephanie Lynn-coaching) joogaamalla, kirjoittamalla päiväkirjaa ja olemalla yhteydessä tunteisiisi.


Voit kyseenalaistaa myös tunteitasi. Jos esimerkiksi tunnet pelkoa ja jännitystä kun edessäsi on vaikka uudelle jumppatunnille meneminen, voit rauhoittaa mieltäsi ja kysyä itseltäsi, mistä tämä pelko johtuu? Onko pelko aiheellinen vai ei? Mitä ihmiset voivat minulle siellä uudella tunnilla tehdä? Pelkäänkö etteivät he hyväksy minua tai että olen huono?


Sitten voit alkaa puhumaan itsellesi vaikka näin; ymmärrän pelkosi, mutta ei ole mitään hätää. Sinä olet turvassa ja voi olla, että löydätkin uusia ystäviä tunnilta. Voit sanoa itsellesi, kaikki on hyvin, ei ole mitään hätää ja nyt menen tunnille, pelostani huolimatta ja kuuntelen sitten taas tunnin jälkeen tunteitani. Todennäköisesti tunnin jälkeen ne ovat jo paljokin muuttuneet ja olet voittanut itsesi!
28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki