5 power yogan eli voimajoogan vaikutusta hyvinvointiin

Säännöllinen harjoittelu on kaiken a ja o. Teet sitten mitä liikuntaharjoitusta tahansa, on säännöllinen harjoittelu avain tuloksiin.


Kun tutustuin joogaan ja sen eri lajeihin, oli power yoga ylivoimaisesti minua eniten kiehtova muoto. Pystyn luomaan omat tuntini ja tekemään niistä persoonalliset. Voin yhdistää lihaskunto-osuutta, syvien lihasten vahvistamista ja sitten perus asanoita joogasta.


Power yogan hyvinvoinnin hyödyt ovat uskomattomat. Yhdellä tunnilla saat;


  1. Vahvistettua omaa lihaskuntoa. Tämä lisää aineenvaihduntaa, kasvattaa lihasmassaa ja tukee esim. painonhallinnassa

  2. Elastisuus ja liikkuvuus kasvaa. Tunnin aikana eri asanoissa oleminen myös venyttää lihaksia kokonaisvaltaisesti ja tuntini lopussa on tietenkin myös pidemmät venyttelyosuudet erikseen

  3. Energiankulutus voi olla kovakin tunnin aikana. Minulla on tunnillani oppilaita, joilla on älykello ranteessa ja se näyttää jopa 400 kcl kulutusta tunnin aikana. Eli kalorinkulutus voi olla sama kuin lenkillä.

  4. Stressi, päänsärky sekä niska,-ja selkäsäryt lievenevät. Itselläni loppui täysin niskasäryt joogan aloittamisen jälkeen. Stressinhallinnassa jooga on täysin omaa luokkaansa ja saat työkaluja tunneilta stressinhallintaan. Tämä on todella tärkeää, sillä stressi on yksi todella kuormittava tekijä hyvinvoinnissa; hidastaa aineenvaihduntaa, aiheuttaa masennusta ja väsymystä.

  5. Itseluottamus ja usko omiin kykyihin ja taitoihin kasvavat. Henkinen puoli on suuressa merkityksessä tunneillani ja panostan itsetunnon, oman voiman ja vahvuuksien löytämiseen ja niiden vahvistamiseen. Tunnin lopulla teen aina lyhyen hiljentymisharjoituksen, jonka aikana voit kokea voimaantumista ja vahvistumista.

Jos et ole vielä kokeillut tuntiani, niin laitan tästä linkin yhdelle online-tunnilleni ja voit tehdä kotona tämän harjoituksen.78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki