5 suurinta energiansyöppöä elämässä

Luin todella hyvän kirjauutuuden, nimeltä "Worthy human; because you are the problem and the solution", kirjoittaja Tracy Litt. Kirjoitin muistiinpanoja ja laitoin tähän alle lyhennelmän kirjan ydinasioista,


Suurimmat energiasyöpöt ovat usein sisäisiä toimintamalleja. Näitä ovat;

  1. Kontrollointi; pakonomainen kontrollointi asioiden ja muiden ihmisten suhteen. Varmistat tuhat kertaa asiat, kontrolloit muiden tekemisiä ja hermostut, jos asiat ei mene kuten olisit ajatellut niiden menevän.

Et voi olla vastuussa muista kuin omasta itsestäsi. Emme voi kontrolloida paljoakaan ulkopuolisia asioita, vaikka miten halualsimme. Mitä enemmän hermoilet ja haluat että kaikki on täysin hallinnassa ja sinun kontrollissa, sitä enemmän energiaa kulutat.


Kontrollointi lisää stressiä ja kohottaa verenpainetta ja olet hermot kireällä koko ajan.

  1. Odotukset; meillä voi olla aivan uskomattomia odotuksia toisten ihmisten tai elämän suhteen. Omat odotukset ovat ne, joihin usemmiten pettyy. Odotuksia voi olla esim;

- minulla pitää olla paljon ystäviä, joita voin näytellä somessa ja antaa mielikuvan, että minulla menee todella hyvin ja olen suosittu

- minun mieheni pitäisi käyttäytyä ja toimia näin.

- Minun lapseni pitäisi huomioida minua ja kertoa miten hyvä äiti olen.

- Minun tulisi saada enemmän huomioita uudelta poikaystävältäni.


Kaikki odotukset, joita kasaamme toisten ja itsemme päälle, ovat raskaita. Voimme kasata taakkoja omaan elämään, kun vertaamme itseämme ja omaa elämää muiden elämään. Ajattelemme, että jollain toisella menee niin paljon paremmin perustuen some-maailman postauksiin ja kuviin.


Mitä enemmän odotuksia kasaamme vaikka toiseen ihmiseen, sen varmemmin tulemme pettymään. Ainoa asia, johon voi vaikuttaa, on oma itse. Älä jätä omaa hyvinvointia toisen ihmisen harteille, se on liian raskas taakka kenelle tahansa kantaa.


3. Tuomitsija, Raamattu mm. mainitsee näin: "Älä tuomitse, jotta sinua ei tuomittaisi" Sillä niin kuin sinä tuomitset, niin tullaan sinut tuomitsemaan.


Aika painavaa tekstiä. Ja niin totta. Jos huomaat olevasi hyvin tuomitseva toisia kohtaan, pysähdy kysymään itseltäsi, miksi on näin? Onko jokin kohta itsessäsi, jota et hyväksy? Tai jota haluaisit ja olet siitä kateellinen toisille.


Kun tuomitset, jätät hyvin vähän tilaa keskustelulle ja toisen ymmärtämiselle. Empatia ja toisen ihmisen tilanteen ymmärtäminen puuttuu ja katsot olevasi oikeutettu tuomitsemaan toisia. Ja tämä käytösmalli levittää paljon negatiivista energiaa ympärille.


4. Mitä muut ihmiset ajattelevat? Tämä on yleisin este eteenpäin menemiselle elämässä. Voi olla, että olet alkanut kirjoittamaan blogia, mutta et uskalla julkaista sitä, koska pelkäät että sinun tutut lukevat sen ja joudut naurunalaiseksi.


Älä tuhlaa enää yhtään sekuntia siihen, että ajattelet mitä muut ajattelevat. Tee asioita, joista haaveilet, pelosta huolimatta. Suurin pelkomme on, että tulemme hylätyksi ja torjutuksi. Siksi moni hyvä kirjoitus jää pöytälaatikkoon ja menestysbiisi jää soittamatta.


Päätä tänään, että teet asioita, vaikka pelkäisit. Otat askeleita eteenpäin vaikka miten joku nauraisi tai sanoisi, ettet pysty tai mikä kuvittelet olevasi. Älä anna minkään estää sinua toteuttamasta unelmiasi,


Älä keskity muihin ihmisiin, vaan keskity kuuntelemaan itseäsi. Varjele omaa aikaasi ja harjoittele yksinoloa. Moni pelkää olla yksin, mutta yksinäisyydessä ja hijaisuudessa pääset tunteidesi ja ajatustesi äärelle.


Mitä haluat totetuttaa tässä elämässä? Mikä on sinulle tärkeintä? Kirjoita, meditoi, opettele rakastamaan itseäsi sekä hyväksymään itsesi täysin, sillä se on avain hyvinvointiin ja tyytyväisyyteen elämässä.


Mitä enemmän etsit muiden ihmisten hyväksyntää ja koet olosi hyväksi ja rakastetuksi vain silloin, kun saat sitä ulkopuolelta, jätät oman arvosi toisten ihmisten varaan.


Opettele antamaan itsellesi täydellistä hyväksyntää ja rakkautta. SIlloin voit rakentaa myös hyviä ihmissuhteita, kun ne eivät enää rakennu odotusten päälle. Pysyt antamaan ja vastaanottamaan rakkautta sekä kunnioittamaan itseäsi ja muita.


Joogaharjoitukset, kirjoittaminen ja ajan ottaminen itselle ovat hyviä työkaluja kohti itsensä tuntemista.


137 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki