5 vinkkiä onnistumiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen

Tavoite voi olla esim. painonpudotus, kunnon kohottaminen, opiskelujen aloittaminen, työpaikassa ylennyksen saaminen, uran muuttaminen jne.


Isot muutokset ja tavoitteet voivat olla haastavia, sillä helposti annamme periksi mukavuudenhalulle ja palaamme vanhaan tuttuun olotilaan. Ihminen on tapojensa orja ja juuri päivittäiset tavat ovat avain muutokseen.


Tavotteiden asettaminen ja muutosprosessi vaatii rohkeutta, määrätietoisuutta ja periksiantamattomuutta, Alussa varsinkin laihdutuksessa tai liikunnan aloituksessa voi tuntua, että nämä kilot eivät lähde millään pois, ja silloin helposti antaa periksi ja palaa takaisin vanhaan tuttuun tapaan toimia. Mitä haastavampi tavoite, sen vaikeammalle voi tuntua sen saavuttaminen.


Kuinka sitten onnistua? Listaan tähän 5 vinkkiä, mitkä auttavat muutoksen läpiviennissä ja tavotteiden saavuttamisessa.


  1. Visualisointi; näe se, missä haluat olla. Näe silmissäsi oma päämääräsi. Tee aarrekarttoja, leikkaa lehdestä kuvia tai piirrä ja kirjoita tavoitteet ylös. Silloin, kun tuntuu että haluat lopettaa, muista oma päämääräsi ja unelmasi. Vaikka et näkisi nyt tulosta, niin näe itsesi siinä pisteessä, missä haluaisit olla vaikka tämähetkinen tilanne ei sille näytä

  2. Miksi haluat muutosta? Mikä on sinun suurin motivaatio muutokseen? Kirjoita vastauksesi paperille. Kun tuntuu, että laiskuus saa vallan ja jäät mielummin sohvalle, vaikka olit aiemmin päättänyt lähteä lenkille, niin käänny itseesi. Jos nyt annat periksi, annatko periksi myös huomenna ja jääkö tämä tavoite vain haaveeksi? Muista oma päämääräsi ja tavoitteesi.

  3. Itsesi palkitseminen. Kun teet sen, mitä olet itsellesi luvannut, anna itsellesi palkinto. Se voi olla vaikka hyvän leffan katsominen, kahvihetki terassilla ja samalla onnittelet itseäsi. Kerro, miten ylpeä olet itsestäsi, että teit sen, minkä olit päättänyt etkä antanut mukavuudenhalulle periksi.

  4. Affirmaatiot; aloita aamusi kirjoittamalla itseäsi vahvistavia sanoja ylös. Kun tuntuu, että samat ajatukset rullaavat päässä, korvaa ne uusilla, sinua vahvistavilla ajatuksilla. Älä anna periksi. Vaikka tämä tuntuisi alkuun tosi vieraalle ja oudolle, niin älä anna periksi. Jatka positiivista puhumista ja hyvien asioiden kertomista itsellesi!

  5. Tee tehtävälista. Kun tuntuu, että siirrät vaikeita asioita kauemmaksi, muista lupauksisi. Jos siirrät asioita myöhemmäksi, joita tiedät, että sinun tulee tehdä tänään, niin tee ne. Älä siirrä asioita myöhemmäksi, jotka sinun täytyy tehdä tänään. Tämä on yksi tärkeä tie etenemiseen ja tavotteiden saavuttamiseen. Ja stressi tulee tekemättömistä asioita!
26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki