Anna valosi loistaa-hyvinvoinnin viikonloppu Niemilomissa

Järjestän itsenäisyyspäivänä hyvinvoinnin viikonlopun Niemilomissa ja nimesin sen "Anna valosi loistaa"-viikonlopuksi.


Meillä jokaisella on valtavia voimavaroja sisällämme, mutta useimmiten pelko jäädyttää meidät paikalleen. Tai sitten epäluottamus omiin kykyihin ja omaan voimaan. Monesti ajatellaan, että pitäisi olla ehkä vielä yksi todistus tai koulu käyty ennen kuin voisin tehdä sitä ja tätä.


Maailma muuttuu todella nopeaan tahtiin ja samoin tieto. Mitä olemme koulussa oppineet aiemmin, saattaa olla jo nyt vanhentunutta tietoa. Muutosten tuulissa vanhoilla opeilla ei edes välttämättä pärjää. Siksi olisi hyvä pitää sydän auki muutokselle, sillä sitähän elämä on.


Pelko ja epävarmuus saa meidät jäätymään paikalleen. Aivan kuten puut tiputtavat lehtensä ja pakkanen saa ne jäätymään, toimii pelko meidän sisimmässä. Se jäädyttää ja turruttaa meidät ja käskee meidän olla ottamatta riskejä, Mutta mitä on riskitön elämä?


Myös Raamattu puhuu Vanhassa testamentissa pelosta. Abraham määrättiin lähtemään luvattuun maahan ja Jumala sanoi Lootille; älä katso taaksesi. Loot kuitenkin pelkäsi uutta ja olisi halunnut jäädä paikalleen. Hän kääntyi katsomaan taakse ja samassa jähmettyi suolapatsaaksi.


Olen miettinyt tätä vertauskuvaa myös itse elämään. Näihän se juurikin on. Pelko saa meidät pysymään paikallaan. Muutos on aina vaikeaa, vaikka se olisi positiivinenkin muutos.


Miten sitten edetä omista peloista huolimatta? Mielestäni ottamalla pieniä askeleita eteenpäin. Muistuttamalla joka päivä itseään omista, hyvistä puolista ja vahvuuksista. Tekemällä asioita, jotka pelottaa ja kokeilemalla uutta. Senkin uhalla, että tulisi hylätyksi tai torjutuksi.


Sinä pystyt ja voit, mutta matkalla tarvitsemme toisiamme tukemaan ja kannustamaan polullamme eteenpäin.


Tämä joulukuun retriitti antaa mahdollisuuden pysähtyä ja olla läsnä omalle sydämelle ja itsellensä. Tule mukaan tekemään kanssani tästä ikimuistoinen vuoden 2020 joulukuinen viikonloppu.
10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki