Itsetunnon vahvistaminen joogan avulla

Jooga on erittäin hyvä työkalu myös itsetunnon vahvistamiseen.


Elämä tuo mukanaan erilaisia haasteita ja muokkaa meitä. Avioero, työpaikalta irtisanomiset, kielteiset vastaukset koulutuspaikasta tai muut hylkäämiskokemukset tuovat aina mukanaan kolauksen itsetuntoon.


Mitä enemmän negativiisia kokemuksia on, sitä enemmän voi alkaa uskomaan ajatusta siitä, että en kelpaa kellekään enkä ole riittävän hyvä. Tai olen liian vanha, tai liian nuori. Tästä voi alkaa kierre, josta voi olla vaikea päästä pois.


Jooga on tie sisäänpäin. Jooga ei ole uskonto, vaan se on tie itsensä tuntemiseen, kehon tuntemiseen ja mielen sekä kehon yhteistoimintaan.


To yoke, yhdistää mieli ja keho, josta sana jooga on peräisin. Olemme yhtä. Kun on paha mieli, se tuntuu luissa ja ytimissä. Voimme tuntea päänsärkyä, vatsakipuja ja väsymystä. Keho alkaa oireilemaan.


Jooga on harjoitus, jossa tehdään paljon soturiasanoita ja maadoittavia liikkeitä. Varsinkin soturiasanat ovat itsetuntoa vahvistavia liikkeitä. Samalla kun keskitymme liikkeeseen, voimme kuunnella omaa kehoa, keskittyä tasapainon löytämiseen ja kuin huomaamatta kehon liike vaikuttaa meidän mieleen positiivisesti.


Joogaharjoitus on helppo tehdä missä tahansa. Kotona, reissussa, hotellilla, mökillä, missä vain. Korona eikä mikään muukaan estä omaa harjoitusta, ainoastaan oma mieli.


Varsinkin, jos mieli on keskittynyt pyörimään vastoinkäymisissä ja on vaikeaa nähdä eteenpäin, voi olla vaikeaa löytää voimaa aloittaa harjoitus. Mutta aloita vaikka pienestä, vaikka vain 5 minuuttia matolla. Tulet huomaamaan muutoksen mielen alueella.


Olen ajatellut, että teen uuden joogahaasteen, jossa liikket ovat suunniteltu juurikin oman itsetunnon vahvistamisen tueksi ja voiman sekä energian aktivoimiseen. Teen lyhyitä videoita, jotka on helppo tehdä vaikka kiireessäkin.


Pääasia on, että aloittaa jostain. Se ensimmäinen askel on aina vaikein ottaa, mutta kun sen tekee, on jo voittanut suurimman esteen!


68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki