6 asiaa, mitä on syytä huomioida kun aloitat laihdutuksen


Moni haluaa tiputtaa painoaan ja tänä päivänä liikalihavuus on merkittävä riski terveydelle. Ongelmana on, että kaikki haluavat päästä nopeasti ihannepainoon, tiputtaa kiloja ja näyttää hyvälle ja nopeat kuurit eivät toimi.


Aloitetaan laihdutuskuurit, painoa tippuu alkuun todella hyvin, mutta kuurin jälkeen kaikki tulee takaisin, sillä nopealla laihduttamisella kilot karisevat teholla, jokssa elimistö menettää rasvakudoksen lisäksi myös lihaksia.


Ja elimistö ei halua luopua lhaksesta, joten se alkaa vastustamaan laihtumista nälkää kasvattamalla. Tämä kierre vaikuttaa itsetuntoon nujertavasti ja ihminen saattaa kokea, että hänessä on joku vika, kun kilot vain tulevat takaisin. Kierre on valmis.


Laihduttaminen ei ole pelkästään liikuntaa ja syömistä, vaan siihen liittyy myös mielenhallinta, itsensä hyväksyminen ja usko siihen, että ihannepainoon pääseminen on mahdollista.


Tiukka laihdutus jättää kovan nälän tai jopa ahmimisvietin. Tällöin ihminen alkaa herkästi syömään vielä enemmän kuin aiemmin.


Laihduttaminen olisikin syytä tehdä maltilla ja pyrkiä elämäntapamuutokseen, ei laihduttamiseen. Tärkeää olisi keskittyä siihen, että on armollinen itseään kohtaan, kun lähtee elämäntapamuutokseen.


Jotta onnistut, on hyvä ottaa huomioon seuraavat asiat:

  1. aloita elämäntapamuutos, kun olet valmis pitkäkestoiseen muutosprosessiin.

  2. hyväksy se, että joka päivä ei ole pakko onnistua. Jos tulee syötyä enemmän, jätät vain sitten seuraavana päivänä syömisen hieman vähempään tai liikut enemmän.

  3. pyri pitämään tasainen ateriarytmi-älä napostele koko ajan jotain

  4. syö runsaasti kasviksia ja marjoja.

  5. luota itseesi ja aseta pikän aikavälin tavoite. Ajattele, että joka päivä olet lähempänä tavoitettasi, kun pidät muutoksesta kiinni.

  6. vertaistuki on mahtava. Jos sinulla on ihminen , jolle voit puhua tai ryhmä, joka kannustaa sinua tässä, niin se olisi loistavaa.

Lanseeraan tällä viikolla uuden elämäntapavalmennuksen, Shine50- joka on tehty juuri sinulle, joka haluat rakentaa muutoksen elämääsi, oppia syömään oikein, liikkumaan arjessa ja pitämään huolta itsestäsi.


Valmennuksessa yhdistyvät winning mindset-osio, ohjatut lihaskuntoharjoitukset, venyttelyt, hiljentymisharjoitukset ja realististen tavotteiden asettaminen. 4-viikon valmennus etenee progreessivisesti. Ensimmäisellä viikolla on 5 min. harjoitukset, toisella 10 min. harjoitukset, 3 vko 15 min. harjoitukset ja 4 viikko 20 minuutin harjoitukset.


Lisäksi saat tehtäviä, jotka tukevat sinua muutoksessa.Lähde: HS 15.2. Ravitsemus; Borg

94 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki