Kielteiset uskomukset

Meillä on jokaisella uskomuksia elämästä ja itsestämme. Monesti nämä uskomukset tallentuvat meidän alitajuntaamme lapsuudessa.


Uskomukset voivat olla elämäämme rajoittavia. Mikäli sinun on pitänyt pienenä olla todella kiltti ja reipas ansaitaksesi hyväksyntää ja rakkautta, toimit tällä tavoin myös aikuisena.


Sinulla voi olla vaikeus asettaa rajoja tai sanoa ei, koska eihän kiltti ihminen voi sanoa ei, kun joku pyytää jotain minulta ja haluaisinkin kieltäytyä siitä.


Toisena esimerkkinä voi olla tukahdetut tunteet. Ehkä sinä et pienenä voinut etkä saanut kertoa tunteistasi vaan ne piti tukahduttaa. Ehkä tänäkin päivänä sinun on vaikea olla kosketuksissa itseesi ja omiin tunteisiisi.


Nämä uskomukset, jotka ovat tallentuneet meidän kovalevylle, voivat olla todellakin meidän elämää rajoittavia ja pienentäviä asioita. Nämä näkyvät joka päiväisessä elämässä, sekä töissä että ihmissuhteissa. Mitä läheisempi ihmissuhde, sitä voimakkaammin nämä tulevat esille.


Uskomuksia, jotka ovat syntyneet lapsuudessa, on haasteellista muuttaa. Monet voivat vasta isojen kriisien jälkeen alkaa havahtumaan, ettei eläkään sitä elämää, josta on haaveillut ja jossa voisi kukoistaa.


Miten sitten kielteisistä ajattelutavoista ja omaan itseen kohdistuvista uskomuksista voi päästä eroon ja kuinka niitä voi muuttaa myönteiseen suuntaan?


Ihan ensimmäiseksi täytyy tunnistaa itselle vahingolliset uskomukset. Ala työskentelemään tunnelukkojesi kanssa ja havannoi ne, jotka ovat kaikista voimakkaimmat.


Esim. hylkäämisen tunnelukko voi aktivoitua ihmissuhteissa. Voimme kokea olevamme epävarmoja taI sitten emme edes uskalla lähteä suhteeseen, koska uskomuksemme kertoo, että se kuitenkin loppuu tai minua petetään tai jätetään tavalla tai toisella.


Hyvä keino vahvistaa myönteisiä ajatuksia itsestään on erilaiset affirmaatiot ja myötätuntoinen puhe itseään kohtaan. Tee asioita, joista nautit ja jotka tuovat energiaa sinun elämääsi. Meditaatio, joogaharjoitukset ja liikunta tuovat hyvää oloa kehoon ja mieleen. Kun kehosi voi hyvin, on sillä iso merkitys mielen alueelle.


Tee itsellesi uusia rutiineja. Aloita aamusi myötätuntoisella puheella itsäsi kohtaan ja ala uskomaan se, mitä puhut. Tee jooga nidraa, syvärentoutusta ja ole hetkessä. Lähetä mielellesi ja kehollesi hyviä ja rakastavia ajatuksia.


Tee tästä päivästä lähtien 30 päivän ajan uusi tapa ajatella ja toimia elämässäsi. Päätä, että otat ohjat omiin käsiisi etkä anna enää sinua vahingoittavien ajatusten hallita elämääsi.


Tässä sinulle muutaman minuutin slow yoga, jonka avulla voit rauhoittaa mieltä ja kehoasi tässä hetkessä.

15 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki