Kuinka voin opetella itseni hyväksymistä?

Päivitetty: 28. huhtik. 2021

Meillä jokaisella on sisäinen kriitikko tai lapsuudesta kuuluva ääni, joka kertoo meille että emme ole tarpeeksi hyviä emmekä ehkä ansaitsekaan rakkautta tai hyvyyttä elämäämme.

Tänä päivänä löytyy mietelauseita; rakasta itseäsi, usko itseesi jne. Mutta miten sen teen, jos pienestä pitäen olen kuullut täysin päinvastaista ?


Ala antamaan itsellesi hyväksyntää, aikaa, arvostusta, rakkautta ja olemalla paras ystävä itsellesi.


Opettele kyselemään kysymyksiä itseltäsi ;

- mitä tarvitsen juuri tällä hetkellä, onko se hyväksyntää, rakkautta, myötätuntoa ?

- janoatko huomiota ja muiden ihmisten hyväksyntää? sinä pystyt antamaan itsellesi kaikkea tätä.

5 työkalua tiellä omaan voimaan:


  1. Käytä voimalauseita ja affirmaatioita; olen kaunis , olen riittävä, tänään kaikki on minulle mahdollista jne.

  2. Organisoi ja järjestä kotisi. Pidä tavarat järjestyksessä ja koti siistinä. Tällä on todella iso merkitys sisäiseen voimaan. Kokeile!

  3. Ota aikaa itsellesi! Tee aamujooga, meditoi, käy lenkillä, kirjoita päiväkirjaa

  4. Päästä irti negatiivisesta energiasta. Negatiivinen energia, itsesyytökset, syyllisyys ja häpeä tuottaa paljon negatiivista energiaa ja heikentää omaa elämänvoimaa

  5. Kaikki mitä teet, tee se rakkaudesta. Kun heräät aamulla, ole kiitollinen kaikesta mitä sinulla on ja katso itseäsi rakastavan silmin.

Itsesi rakastaminen on tärkeä asia. Vasta kun kykenet hyväksymään ja rakastamaan täysin itseäsi, pystyt rakastamaan myös muita ja olemaan hyvä työkaveri.


Mikäli oma itsearvostus on heikko, voi helposti kokea kaiken kritiikin musertavana. Riitoja ja väärinkäsityksiä syntyy helposti ja voit helposti tuntea koko maailman olevan sinua vastaan.

Kiinnitä huomiota ajatuksiisi ja omaan reagointiin. Kun huomaat reagoivasi mitättömin asioihin voimakkaasti, pysähdy ja kysy itseltäsi, mitä minä kaipaan nyt? Miksi reagoin näin voimakkaasti ? Tunnenko hylätyksi tulemista? Oman arvoni mitätöimistä ?


Opettele tuntemaan itsesi.❤️
17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki