Miksi muutos on vaikeaa?

Onpa sitten kysymys laihduttamisesta, joogan aloituksesta tai jonkin muun kuntoilun aloituksesta, palaamme alkuinnostuksen jälkeen samalle tasolle, missä olimme aiemmin. Sama koskee myös elämänmuutoksessa.


Monesti tiedämme, että jokin ihmissuhde on tullut tiensä päähän. On se sitten ystävyys tai parisuhde. Se ei virtaa enää. Ei ole elämää, ei enää mitään uutta annettavaa. Ja jos vesi ei virtaa, se mätänee paikalleen. Sama on kaikissa suhteissa. Siinä täytyy olla vastavuoroista dynamiikkaa ja eloa.


Tiedämme tosiasiat, mutta niiden muuttaminen on vaikeaa. Muutos pelottaa, sillä tuttu ja turvallinen on vakaata ja nimenomaan turvallista.


Mutta mitä, jos näennäinen turvallisuus pitääkin sinua itsetehdyssä vankilassa? Et voi hyvin, syöt, syytät itseäsi, et liiku ja jos vaikka liikutkin tai pääset etenemään tavoitteissa, palaat pian takaisin lähtöruutuun.


Miksi? Koska meidän alitajunta kertoo meille, että meidän on palattava takaisin. Lapsuudessa ohjelmoidut ja opitut uskomukset itsestä pysyy tiukassa. Meitä on voitu kasvattaa häpeällä tai pelolla. Uskomme , että emme ole minkään hyvän arvoisia. Ja jatkamme samaa rataa.


Mutta sinulla on mahdollisuus muutokseen. Se vaatii paljon, mutta se on mahdollista. Ihan ensiksi, aseta päämäärä. Mitä sinä haluat elämältä? Miten haluat voida?


Sitten alat ikäänkuin näkemään itsesi jo siinä tilanteessa. Tunne kaikki tunteet. Miltä sinusta tuntuu, kun olet saavuttanut uuden elämäntavan? Visualisoi unelmiesi elämä. Tee aarrekarttoja, kirjoita päiväkirjaan ja näe itsesi jo elämässä juuri unelmiesi elämää. Kaikki on jo sinussa valmiina, mutta sinun täytyy ottaa vain uusia askeleita kohti muutosta.


Enää ei puhuta laihdutuskuureista, vaan olet laihtunut pysyvästi ja liikut ja syöt joka päivä terveellisesti. Miltä sinusta tuntuu? Miltä tuntuu, kun pystyt jättämään toimimattomat suhteet taakse ja astumaan uuteen?


Voitko nähdä maailmasi täynnä uusia mahdollisuuksia ja kohtaamisia? Voitko asennoitua elämään ilolla ja sillä ajatuksella, että minulle käy hyvin. Elämääni tuodaan juuri oikeita ihmisiä, jotka rikastuttavat elämääni ja sosiaalinen piirini laajenee.


Entäpä työ? Miten voisit kehittää nykyistä työtäsi? Löytää uutta iloa ja merkitystä? Olsiko mahdollista mennä kurssille tai kouluttautua enemmän? Kaikki, mikä kasvaa menee eteenpäin.


Vaikka sinusta tuntuisi, että koulutus on turhaa, olen jo tämänikäinen, niin älä kuuntele sitä ääntä. Ikä ei ole kuin numeroita ja kaikki on kiinni, miten haluat asennoitua. Älä anna kyynisyyden vallata mieltäsi. Anna uskon voiman virrata sydämessäsi, sillä uskolla ja toivolla on mieletön voima.


Päätä, että tänä kesänä, 2021, alat elämään unelmiesi elämää ja ottamaan askeleita kohti omaa hyvinvointia ja elämäniloa. Sinä olet arvokas ja kaiken hyvän arvoinen, mitä elämääsi on tulossa.


Ja jos tarvitset matkallasi valmentajaa tai mentoria, niin ota yhteyttä! Tarjoan myös yksilövalmennusta. Ota rohkeasti yhteyttä!
52 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki