Miksi useimmat laihdutuskuurit eivät toimi?

Syksy alkaa taas ja ihmiset aloittavat kuntosalilla käynnin ja laihdutuskuurit. Innostus on aina alussa suurta ja omaan hyvinvointiin jaksetaan panostaa. Jossain vaiheessa kuitenkin innostus loppuu ja pikku hiljaa palataan takaisin lähtöpisteeseen.


Joogassa on eettiset säännöt nimeltään Yamas ja Niyamas. Yksi säännöistä on nimeltään Tapas, ja sen merkitys on itsekuri. Se haastaa meitä tutkimaan omaa itseä, ajatuksia ja mieltä. Se kannustaa meitä tekemään vaikeita asioita ja pysymään päätöksissä.


Itsekuria tarvitset juuri silloin, kun jäisit ennemmin sohvalle kuin lähtisit salille, lenkille tai joogaan. Itsekuria tarvitset, kun jätät syömättä sen pullan tai leivoksen kun olet valinnut seurata uutta ruokavaliota. Mutta monesta ravintovalmennuksesta puuttuu itsekurin merkitys. Tai niissä oletetaan automaattisesti jokaisella olevan tarvittava itsekuri ja tahdonvoima, että pystyy seuraamaan dieettiä.


Mutta valitettavasti juurikin itsekuri puuttuu monelta ja siksi palataan aina takaisin lähtöpisteeseen.


Miten sitten itsekuria voi kasvattaa? Jooga auttaa meitä kehittämään omaa mielenhallintaa ja ajatuksiamme. Me voimme kehittää uuden toimintatavan ja joogan avulla kehittää omaa keskittymiskykyä ja tahdonvoimaa.


Yksi tapa kehittää itsekuria on meditointi. Sen avulla kykenet harjoittamaan läsnäoloa ja myötätuntoa itseäsi kohtaan.


Toinen tapa on miettiä omia tavotteita ja punnita omien valintojen seuraukset. Mikäli tänään taas valitsen vanhan mallin, jään sohvalle, syön roskaruokaa antaen sen ajatuksen vallata mieleni, että minusta ei ole tähän "uuteen elämään" , on huominen päivä juuri samanlainen kuin ennenkin, ellei jopa huonompi, sillä voit tuntea morkkista ja huonommuuden tunnetta itseäsi kohtaan.


Jos taas voitat itsesi, menet epämukavuusalueelle ja päätät tehdä sen treenin, tuntui mille tahansa; olet askeleen lähempänä tavoitteitasi ja uudesta elämäntavasta voi tulla sinulle pysyvä malli, jonka merkitys henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin on mittaamaton. Kun voitat itsesi tänään, voitat itsesi huomennakin ja valintojesi tulokset ovat kaikkien nähtävillä😊
17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki