Mitä tehdä, jos ei ehdi liikkumaan...

Kuulen usein, että suurin ongelma ja este päivittäiselle liikunnalle on ajan puute. Töiden jälkeen sitä jää mielummin sohvalle makaamaan ja katsomaan elokuvia, kuin treenaamaan.


Itse en juuri koskaan ole television edessä, mutta nyt kun selkäni kipeäksi, olen ollut pakotettu lepäämään ja olen siinä sohvalla katsellut Netflixiä ja huomannut, miten rentouttavaa on vain olla.


Sohvalle jääminen on helppoa ja leffojen katseleminen vie ajatukset pois arjesta ja kiireestä. Toimii hyvin, mutta siihen on helppo jäädä koukkuun. Ja kun tästä muodostuu totuttu tapa, niin sitten onkin jo vaikeampaa saada itseään liikkeelle. Kilot tulevat kuin huomaamatta ja liikkumattomus on pahinta meidän kropalle.


Itse en suosittele koskaan mitään ääripäätä, mutta se, että pidät huolen että teet edes jotain liikuntaa muutaman kerran viikossa, on todella tärkeää.


Jos sinulla ei ole aikaa, niin päätä vaikka herätä vähän aikaisemmin kuin normaalisti ja tee vaikka lyhyt aamujooga tai oman kehon painolla tehtävää lihaskuntotreeniä. Sen ei tarvitse viedä aikaa kuin 15 minuuttia ja sekin on jo eteenpäin.


Useimmiten ajan puute on tekosyy. Kaikille tärkeille asioille löytyy aikaa elämässä. Mieti, mikä sinulle on tärkeintä ja järjestä aikaa siihen.


Paljon ilmaisia videoita löytyy youtubesta ja Facebookista. Löydä itsellesi sopiva liikuntamuoto ja pidä huolta itsestäsi!





31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki