Miten hidastaa ikääntymisen ensi merkkejä?

Moni tuskailee iän tuomien muutoksien kanssa. Katsomme itseämme peiliin, ja taas yksi ryppy tullut lisää. Vaihdevuosien myötä ihossa ja lihaksissa alkaa tapahtumaan muutosta nopeastikin.


Omilla elämäntavoilla tätä muutosta voi hidastaa, Itse en usko ihmejauheisiin tai voiteisiin. En edes raski ostaa kalliita voiteita, joissa meille markkinoidaan nuoruuttaa ja ryppyjen katoamista.


Itse uskon liikunnan, oikean ravinnon ja yöunen voimaan. Minun vinkit ikääntymisen hidastamiseen on tässä;


  1. Nuku riittävästi. Jos vain voit, mene ajoissa nukkumaan ja yritä saada ainakin 7 tuntia yöunta. Unen merkitys on todella tärkeä ja jos sinulla on tämän kanssa vaikeuksia, niin yritä hiljentyä, meditoida ja tehdä jonkin kehoa venyttelevän harjoituksen ennen nukkumaan menoa.

  2. Syö oikein. Proteiinin merkitys on todella tärkeä, sillä se rakentaa lihaksia. Huolehdi siis riittävästä proteiinin saannista ja jätä pois kaikki prosessoitu ja teollinen ruoka. Samoin vähennä myös sokerin käyttöä.

  3. Liiku ja liiku! Tee mitä tahansa liikuntaa, joka saa aineenvaihdunnan ja verenkierron liikkeelle. Ui, juokse, kävele, jumppaa, joogaa, ihan mitä tahansa. Liikunta on myös paras lääke masentuneisuudelle, vaihdevuosioireille, alakuloisuudelle ja ihan kaikelle. Liikunnan avulla saat kauniin kropan ja iloisen mielen.

  4. Syö vitamiineja ja omega-öljyjä! Omega-öljy on tärkeä aineosa hyvinvoinnillemme. Omegaa emme saa riittävästi ravinnosta ja siksi itse otan omegaöljyjä tabletteina. Omega saa ihon pysymään kirkkaana! Syön myös sinkkiä ja C-vitamiinia, jota tarvitaan kollageenituotannossa.

  5. Joogaa-joogaamalla saat kiinteän vartalon ja lihaskuntosi pysyy hyvänä. Varsinkin, jos teet power yogaa! Tuntini ovat paljon corea ja lihaskuntoa vahvistavia, koska kun meillä on vahvat lihakset, pitävät ne myös aineenvaihdunnan vilkkaana ja kropan kiinteänä.


Tule mukaan online-power yoga-tunneilleni ja koe joogan voima!
63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki