Pätkäpaaston hyödyt

Poikani on hurahtanut pätkäpaastoon ja tulokset kyllä myös huomaa hänessä. Hän käy ahkerasti kuntosalilla ja joogaa. Hänen pätkäpaasto on 16 tuntia syömättä ja 8 tunnin aikana hän syö 4000 kaloria, joka on hänen kulutuksensa.


Itse aloitin myös pätkäpaaston, mutta huomasin, että tuo 16:8 ei sovi minulle. Kuolen nälkään ja koska liikun niin paljon, minun täytyy syödä.


Mutta 13-tunnin paasto sopii hyvin minulle. Syön viimeisen kerran klo 20.00 ja seuraavan kerran aamulla klo 9.00. Aamulla heti kun herään, juon lämmintä vettä johon sekoitan omenaviinietikkaa. Tämä puhdistaa kehoa yön jäljiltä. Myös kahvia voi juoda kun herää, mutta ilman maitoa, niin se ei katkaise paastoa.


Pätkäpaastolla on paljon hyötyjä.

  1. Tehostaa painonpudotusta. 16:8 -tyyppinen paasto pudottaa painoa ihan varmasti. Terveellisen ruokavalion kanssa voit maksimoida painonpudotuksen.

  2. Tekee ihosta kimmoisan. Kasvuhormoni vähenee luonnollisesti ihmisen vanhetessa. Pätkäpaaston avulla rasvaa palaa ja iho paksuuntuu. Ihosta tulee kimmoisampi ehkäisten ihon roikkumista ja ryppyjä.

  3. Parantaa aivotoimintaa. Pätkäpaasto lisää aivoissa olevaa proteiinia nimeltään aivoperäinen hermokasvutejkijä, eli BDNF. Se parantaa oppimiskykyä ja muistia.

  4. Stimuloi autofagiaa eli solujen uusiutumista. Autofagia on kehon sisäinen kierrätysohjelma, jonka avulla kuona ja turha aines siivotaan soluista ulos. Autofagia vähentää tulehduksia ja lisää pitkäikäisyyttä.

  5. Lisää energisyyttä.

  6. Vahvistaa mielen lujuutta ja kestävyyttä. Kun pystyt hallitsemaan omaa syömistäsi, se vaikuttaa positiivisesti myös mielenlujuuteen vahvistaen sitä. Mieli on kirkas ja selkeä.

Itse olen nyt ollut viikon ajan pätkäpaastolla. Tämä sopii hyvin minulle, ja aion jatkaa tällä linjalla.


Mikäli sinulla on ylipainoa, tai haluat hidastaa ikääntymisen merkkejä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä. Nälässä sinun ei tarvitse olla, ja yön aikana elimistösi saa levätä kunnolla ja puhdistautua kuona-aineista.


Huolehdi, että saat riittävästi proteiinia. Hyviä proteiininlähteitä ovat kananmunat, maitorahka ja kana. Itse syön päivittäin kaksi kananmunaa ja maitorahkaa. Lisäksi paljon kuituja kaurapuurosta ja leivästä sekä hedelmiä ja pähkinöitä.
128 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki