Power yogan uskomattomat hyödyt terveydelle

Tänään, 26.4.2021 luin Helsingin Sanomista artikkelin, jossa asiantuntijat neuvovat keinoja, joilla voi lievittää stressiä ja varsinkin äkillisiä tunnereaktioita.


Artikkelissa todettiin, että aina stressistä tai huonosta olosta puhuminen ei auta, vaan toiminnalla saadaan paremmat tulokset. Artikkelissa mainittiin mm;

  1. Hengitysharjoitukset

  2. Harjoitus, jossa saadaan syke kohoamaan

Intensiivinen harjoitus, jossa syke kohoaa ja verenkierto vilkastuu, aktivoi sympaattista hermostoa ja vapauttaa endorfiineja. Kun sympaattinen järjestelmä saa aktivaatiopiikin, on sen jälkeen helpompi rentoutua.


Aktiivinen harjoitus voi olla mitä tahansa, esim. juoksua, lankuttamista, porrasjuoksua, kyykkyjä jne. Tärkeää on, että keho menee maitohapoille ja niin vapautuu endorfiineja,


Harjoituksen jälkeen voit tehdä hengitysharjoituksia, joissa hengität neljään laskien sisäänhengityksen ja todella pitkä uloshengitys. Hengitysharjoitus parasympaattisen hermoston ja se rauhoittaa kehoa ja mieltä.

Lähde; HS 26.4 Sonia El Kamel


Nämä molemmat asiat toteutuvat power yogassa, jossa harjoitus aloitetaan intensiivisellä flowlla, edetään lihaskuntoharjoituksiin ja viimeisenä rentoutusharjoitukseen. Monesti rentoutuksen aikana pääseekin todella syvälle ja on mahdollista päästää täysin irti ahdistavista ajatuksista, kiireestä ja stressistä.


Itse pidän juuri tämän takia eniten tästä jooganmuodosta, sillä se tarjoaa kokonaisvaltaisen harjoituksen ja todella vahvistaa mielen ja kehon hyvinvointia!


Jos haluat tutustua tuntiin, joita pidän onlinessä, voit tutustua tästä linkistä;
Tule mukaan kokeilemaan. Ei kannata ajatella, että on liian jäykkä tai vanha tai jotain muuta, ettei voi aloittaa joogaa.


Vaikka alussa voi tuntuakin, ettei keho taivu mihikään, tulevat tulokset kuitenkin nopeasti. Tänä päivänä harjoitella voi hyvin myös kotona, jos ei halua osallistua heti livetunneille kuntosalilla tai joogastudiolla.


Tule kokemaan muutos elämässä ja se ei vaadi mitään muuta kuin oman päätöksen aloittaa harjoittelu jo tänään!97 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki