Ravinnon merkitys hyvinvointiin

Se mitä syömme, ei ole yhdentekevää. Joka naistenlehti on täynnä ohjeita ruokavalioon ja terveelliseen syömiseen.


Miksi sitten sitä vain on niin vaikea toteuttaa? Useimmiten syynä ovat totutut tavat. Tapoja on vaikea rikkoa ja se on suurin syy, miksi muutosten toteuttaminen on vaikeaa. Muutos vaatii itsekuria ja tahdonvoimaa.


Ehkä hyvä motivaattori voisi olla ajatus, että kehosi ja mielesi voi hyvin ja ennaltaehkäiset sairauksia, kun syöt oikein. Jokainen eines tai valkoinen sokeri jonka suuhusi laitat, lisää kehosi hiljaista tulehdustilaa, kun taas kasvikset ja paljon hyviä ravintoaineita sisältävä ruoka pitää kehosi toimintakykyisenä ja terveenä.


Hyvä ruokavalio on sellainen, joka sopii juuri sinulle hyvin. Nykyisin on paljon erilaisia diettejä ja niitä voi testata. Toisille sopii hyvin ruokavalio, jossa ei ole hiilihydraatteja, esim. Atkins- ta keto-ruokavalio. Itse taas kuolisin nälkään sillä.


Hyvä ruokavalio pitää sisällään proteiinieja, hyviä rasvoja, hiilihydraatteja ja kuituja. Itse syön runsaasti puuroa, ruisleipää. kananmunia ja rahkaa. Vihersmootheja teen paljon, ja lisään siihen ananasta, banaania, vettä ja pinaattia.


Syö muutaman tunnin välein. Varo pitämästä liian pitkiä taukoja, koska nälkäisenä sitä sitten syö ihan mitä vain. Kun tiedän, että minulla on palavereja, valmennuksia tai tuntien ohjausta, syön paljon pitkäkestoisia hiilihyraatteja. Näin nälkä ei yllätä heti seuraavassa hetkessä.


Ihminen on todellakin sitä. mitä hän syö. Valitse tarkoin, mitä laitat suuhusi, sillä se määrittää päivittäistä jaksamistasi.








27 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki