Tavat ja tottumukset

Toimimme useasti autopilotilla emmekä pysähdy tarkkailemaan omia tottumuksia ja tapojamme.


Voi olla, että huomaamatta alkaa ahmimaan karkkia, suklaata tai muuta epäterveellistä stressiin, ahdistukseen tai suruun. Tämä tapa voi hetkeksi auttaa ja lievittää olotilaa, mutta pidemmällä aikajanalla tuo enemmän vain ongelmia lisääntyneen painon ja tukkoisen mielen kautta.


Omia tapoja kannattaa pysähtyä huomioimaan.


Minulla huono tapa on asioiden siirtäminen. Varsinkin asiat, jotka ovat minulle haasteellisia, esim. papereiden järjestyksessä pitäminen, laskutus jne. tuottavat minulle vaikeutta. Siirrän ja siirrän tekemistä, kunnes viime hetkellä niihin on pakko tarttua. Tiedän, että tämä tapa on huono ja arkeni olisi helpomaa, kun tekisin kaikki ajallaan, mutta kun teen kaikkea muuta mielummin..


Miten tehdä muutos? Tehdä päätös ja pysyä siinä! Päättää, että tänään teen ne juuri nyt, heti aamusta kaikki ne asiat, joita siirrän päivästä toiseen.


Päätöksessä pysyminen on vaikeaa, varsinkin, jos on tottunut päättämään jonkun asian ja sitten ei pysy siinä.


Miten voisi vahvistaa omaa päätöstä? Minulla toimii vain se, että en anna periksi itselleni. Vaikka miten oma mieli puhuisi minulle, että älä tee tänään mitään, ole vain rauhassa, niin en kuuntele sitä ääntä. Tartun toimeen ja teen sen, mitä pitää juuri nyt tehdä.


Mikä on sinun päätös tänään? Alatko syömään terveellisimmin, liikkumaan säännöllisesti, tekemään niitä asioita, joita siirrät päivästä toiseen?


Minun päätös on, että tartun juuri nyt paperitöihin, joita en jaksaisi mitenkään. En anna sisäisen äänen voittaa tätä päätöstäni!


15 katselukertaa0 kommenttia
  • YouTube
  • Facebook

©2020 by Yoga with Minna.