Uusi verkkovalmennus sinulle, joka haluat pysyä nuorekkaana ja hyvässä kunnossa pitkään!

Olen pohtinut jo pitkään englannin- tai ranskankielisten joogavideoiden tekemistä. Toki englanninkielellä joogavideoita löytyy pilvin pimein youtubesta, mutta ei se haittaa, aina yksi uusi tekijä mahtuu mukaan!


Olen suunnittelemassa verkkovalmennusta naisille ja miehille, jotka haluavat pysyä kunnossa vielä minun iässänikin, eli yli 50-vuotiaina. Valmennus sopii siis kaikille ja on erittäin hyödyllinen ja informativiinen.


Elimistömme vanheneminen alkaa jo 20-30-vuotiaana ja näkyvät muutokset 40-50-vuotiaana. Solujen toiminta huononee ja osa soluista tuhoutuu. Vanhetessa elimistö kuihtuu, kuivuu ja rasvoittuu.


Vanheneminen on kuitenkin yksilöllinen prosessi, johon vaikuttaa geneettiset tekijät sekä elintavat ja elinympäristö.


Lihasmassa säilyy paremmin, jos on tehnyt koko ikänsä voimaharjoittelua. Jos taas on harjoittanut kestävyysurheilua, menettää lihasmassaa samaa tahtia kuin muutkin. Joten lihaskunnon merkitys on erittäin tärkeä!


Ikääntymistä voi hidastaa terveillä elintavoilla ja vähentämällä stressiä. Näyttää siltä, että juuri stressin sietoon tai rasva-ainevaihduntaan liittyvät geenit olisivat merkittäviä vanhenemiseen vaikuttavia tekijöitä. Ravinnosta saatavat antioksidantit vähentävät vanhenemistä.

Tärkeimpiä antioksidantteja ikääntymisen hidastamisessa on E- ja C-vitamiini.


Liikunta on tottakai merkittävä tekijä terveydelle. Monipuolinen liikunta, esim. aerobinen, kuntosaliharjoittelu ja jooga ovat tehokas yhdistelmä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.


Naisille vaihdevuosien alkaessa liikunnan merkitys vain korostuu. Reipas liikunta lisää estrogeenin määrää veressä ja helpottaa vaihdevuosien oireita. Endorfiineja vapautuu liikunnassa ja se edistää myös psyykkistä hyvinvointia.


Olen siis suunnittelemassa 4 viikon kurssia, jonka aikana opit syömään oikein, saat joka päivä kotona tehtävän ohjelman, joka vahvistaa lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Sen lisäksi teen ohjatun meditaation joka viikolle, jonka avulla voit hallita stressiä.


Tavoitteena siis tälle kurssille on se, että saat arkeesi pysyvät tavat, joiden avulla pysyt hyvinvoivana pidempään. Ylläpidät työkykyäsi, voit nauttia elämästä ja omasta kehostasi sekä tasapainoisesta mielestä.


Pysyt hyvinvoivana ja terveenä. Olet ihannepainossasi, mielesi on seesteinen ja tasapainoinen. Sinulla on työkalut stressinhallintaan ja olet päässyt irti selkä, - niska,- ja päänsäryistä.


Itsetuntosi vahvistuu ja voit tehdä ratkaisuja elämässäsi, jotka tukevat hyvinvointiasi ja saavat sinut loistamaan. Mielesi on kirkas oikean ruokavalion ansiosta ja voit katsoa peilistä itseäsi täynnä ylpeyttä ja onnea. Sillä sinä olet oman elämäsi sankari ja voittaja! Olet ottanut ison askeleen eteenpäin muuttaaksesi päivittäiset tapasi ja onnistunut siinä!


Miten tämä sitten eroaa lukuisista fitness-valmennuksista on se, että tämä keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Et saa pelkästään lihaskuntoharjoitteita, vaan myös ravinnon sekä mielen hallintaan vaikuttavat ohjeet. Valmennukseen liittyy myös tuki, eli saat aina minun henkilökohtaista ohjausta harjoituksien tueksi.


Mitä olet mieltä? Kiinnostaisiko sinua tälläinen valmennus?
Lähteet: www.terveyskirjasto.fi

Vuori Ilkka. 2010. Ikääntymiseen liittyviä fysiologisia muutoksia ja liikunta

Haug Egil; Ihmisen fysiologia

55 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki