Voimaa arkeen

Mistä löydät arkeen voimavaroja ja energiaa, kun tunnet että kaikki kaatuu päälle etkä näe toivoa edessäsi?


Elämä on jatkuvaa muutosta. Jokainen vuosi tuo ikääntyessä fyysisiä muutoksia ja monet 50-vuoden iässä alkavat miettiä elettyää elämää ja sen tarkoitusta.


Hormonimuutokset lisäävät mielalojen heittelyä ja jotkut päivät voivat olla tosi synkkiä. Varsinkin, jos katsoo taaakseen ja ajattelee että ei ole elänyt sellaista elämää, mistä olisi haaveillut.


Korona on voinut tuoda suuriakin muutoksia ja voi olla, että työt ovat loppuneet kuin seinään ja olet elämässäsi täysin uuden vaiheen edessä.


Mutta jokainen päivä mahdollisuus tehdä muutos. Voit alkaa tekemään asioita, joista haaveilet ja joista olet unelmoinut.


Muutosta on vaikea tehdä, silloin kuin mieli on synkkä. Voi olla, että itsetunto on romahtanut ja ajattelet, ettet kelpaa enää mihinkään tai kenellekään.


Mutta, sinä olet ainutlaatuinen ja arvokas. Sinä olet voimallinen muuttamaan omaa tilannettasi, mutta ehdoton edellytys on myös henkinen muutos. Päätä, että et mieti tappioita ja menetyksiä, vaan suuntaat ajatuksesi tähän hetkeen ja siihen, mitä sinä voit tehdä oman itsesi eteen juuri tänään.


Raamattu kuvaa myös surua ja muutosta. Jumala kehottaa suremaan menetyksiä ja käymään omia tunteita läpi tietyn ajan, mutta sitten suuntaamaan katseen eteenpäin. Me jähmetymme paikallemme, jos annamme pelon ja huolten vallata mielen niin, että emme kykene näkemään itsellemme mitään hyvää tulevaisuudessa.


Käytännön työkaluja ovat ensinnäkin pysähtyminen. Pysähtyä oman itsen äärelle, tuntea hengityksen kautta oma läsnäolo, tämä hetki.


Kirjoittaminen. Kirjoita ylös tunteitasi ja pura niitä. Kirjoita myös kiitollisuuspäiväkirjaa. Voi kuulostaa tosi kliseiselle, mutta sillä vain on suuri merkitys. Kirjoita ylös ainakin 3 asiaa, joista voit olla kiitollinen ja yritä tehdä siitä joka päiväinen tapa.


Liikkuminen. Vaikka et olisi liikkunut aiemmin, niin lähde liikkeelle. Tee vaikka ensin muutaman minuutin kävelylenkki tai muutama venytysliike. Venytykset saavat energian liikkeelle ja aerobinen liikunta saa aineenvaihdunnan pyörimään. Liikunta tuo kirkkautta ajatteluun ja kun kehosi voi hyvin, on sillä suora vaikutus mieleen.


Tee huomioita omista tavoistasi ja päätä muuttaa niitä. Huomaa, milloin annat negatiivselle ja raskaalle energialle valtaa vaikuttaa mieleesi.


Kun tunnet yksinäisyyden tai surun valtaavan mielen, niin elä se tunne.


Ala hengittämään yksinaisyyteen sitä ajatusta, että et ole koskaan yksin. Suruun hengitä toivoa. Muista, että koskaan ei ole myöhäistä aloittaa uudelleen ja voit alkaa uuden tien juuri tänään.


Tee se hyväksymällä ja rakastamalla itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Hyväksymällä jokaisen tunteesi ja varjosi. Rakastamalla jokaista asiaa itsessäsi ja kehossasi.


Sinä olet arvokas ja jokainen päivä on lahja.

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki