Yksi merkittävä tekijä hyvinvointisi lisäämiseksi

Luin jooga opintojeni aikana mielenkiintoisen artikkelin lonkankoukistajan, psoaksen merkityksestä hyvinvoinnissamme.


Lonkankoukistajat ovat koneisto, jonka avulla kehomme liikkuu. Ne kontrolloivat tasapainoa, kykyä istua, seisoa, tehdä kiertoja ja kävellä. Ne ovat myös silta, joka yhdistää ylä,- ja alavartalomme.
Tämän päivän runsas istuminen on myrkkyä kehollemme ja aiheuttaa lonkankoukistajan kireytymistä.


Tämä puolestaan aiheuttaa selkäsärkyjä, huonoa ryhtiä, verenkierron häiriöitä, hengityksen pinnallisuutta, ahdistusta, nukkumisvaikeuksia, ruoansulatusongelmia ja liikkuvuuden vähenememistä sekä painon lisääntymistä vyötärölle, jonka seurauksena myös maksamme rasittuu.


Psoas yhdistetään myös stressiin, sillä se on meidän selviytymisen tärkeä osa. Kun tunnemme uhkaa, psoas välittömästi kiristyy ja adrenaliini lisääntyy. Mikäli kehomme on jatkuvassa stressitilassa, on siitä seurauksena myös ylipainon lisääntyminen.


Lonkanoukistajien liikkuvuus on suora indikaattori koko kehon voimaan ja hyvinvointiin. Se on oikea voiman tuottaja ja toimivana sen vaikutus näkyy positiivisena energiana mielen alueella, energiatason nousussa ja voimassa sekä painon hallinnassa.


Kuinka sitten me voimme vahvistaa meidän lonkankoukistajien hyvinvointia?


- dynaamisella liikkuvuuden aktivoinnilla

- coren , keskivartalon aktivoinnilla ja lihaskunnon kehittämisellä

- koko kehon venytyksillä

- isojen lihasryhmien harjoittelulla


Flow, jota teemme power joogassani, yhdistää nämä kaikki liikkeet, jotka nimenomaan edistävät kehon ja mielen hyvinvointia.


Tunti yhdistää lihaskunnon ja coren vahvistamisen, venyvyyden ja liikkuvuuden lisäämisen ja juurikin lantion alueen runsaan aktivoinnin.


Dynaamiset liikkuvuusharjoitukset saavat aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastumaan ja tämä vaikuttaa suoraan mielen alueelle, kirkastaen ja tuoden onnellisuuden ja hyvinvoinnin tunnetta.


Tule mukaan kokeilemaan tuntiani! Pääset tästä linkistä mukaan tämän päivän power yoga-tunnilleni ja jos pidät tunnista, niin tule mukaan online-ryhmääni.


https://youtu.be/d7wWkO5rMgo


Treenaa kotona ja huomaa, miten voit itse vaikuttaa todella paljon hyvinvointiisi, mutta se vaatii sen, että tulet paikalle. Otat joogamaton ja päätät tehdä asioita sinun itsesi eteen! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta😊


69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki